FAQ

Τί είναι το συνέδριο για τις τέχνες στο ελληνικό σχολείο;

Το συνέδριο αυτό είναι μια συνάντηση δασκάλων, καθηγητών, ειδικών διδασκόντων, ερευνητών και επιστημόνων που ενδιαφέρονται για την παρουσία και τη διδασκαλία του θεάτρου, της μουσικής, του χορού, του κινηματογράφου και των εικαστικών στο σχολείο σήμερα.

Πού και πότε θα πραγματοποιηθεί το συνέδριο;

Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα, στη Φιλοσοφική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (Πανεπιστημιούπολη Ιλισσίων), 11 έως 13 Οκτωβρίου 2018.

Πώς θα έρθω στη Φιλοσοφική Σχολή;

Η πρόσβαση στο κτήριο του συνεδρίου γίνεται από τα Ιλίσσια και του Ζωγράφου. Βρίσκεται εντός της Πανεπιστημιούπολης, η κύρια είσοδος της οποίας είναι επί της οδού Ούλοφ Πάλμε, έναντι του πάρκου Ιλισσίων. Μπορείτε να έρθετε με τις λεωφορειακές γραμμές 250 και Ε90 τις καθημερινές και τις λεωφορειακές γραμμές 220, 221, 235, 608 όλες τις ημέρες της εβδομάδας. Πλην του Ε90, όλα τα λεωφορεία έχουν συνδεση με τα μέσα σταθερής τροχιάς (τραμ, μετρό) Για περισσότερες πληροφορίες για τα μέσα μαζικής μεταφοράς επισκεφθείτε τον ιστότοπο του ΟΑΣΑ. Σε κοντινή απόσταση βρίσκεται το αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος και το λιμάνι του Πειραιά.

Πόσο κοστίζει η συμμετοχή με ανακοίνωση στο συνέδριο;

Η εγγραφή για συμμετοχή με επιστημονική ανακοίνωση στο συνέδριο, σύμφωνα με την αναγγελία του συνεδρίου, είναι δωρεάν.

Ποιός μπορεί να παρακολουθήσει το συνέδριο;

Το συνέδριο είναι ανοιχτό σε όποιον ενδιαφέρεται να το παρακολουθήσει.

Τί κοστίζει η παρακολούθηση του συνεδρίου;

Η απλή παρακολούθηση, για προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές, καθώς και για όποιον άλλον ενδιαφέρεται να το παρακολουθήσει, και με βάση τη χωρητικότητα των αιθουσών του συνεδρίου, είναι δωρεάν.

Θα δοθούν βεβαιώσεις συμμετοχής ή παρακολούθησης του συνεδρίου;

Όσες και όσοι σύνεδροι επιθυμούν να λάβουν «Βεβαίωση Παρακολούθησης» θα πρέπει να κάνουν ηλεκτρονική εγγραφή στον ιστότοπο του συνεδρίου https://texnes-ellinikosxoleio.uoa.gr/register και κατά την άφιξή τους στο συνέδριο να υπογράψουν στη Γραμματεία του Συνεδρίου (έξω από την Aula) ή στις αίθουσες των εργαστηρίων.

Πού μπορώ να βρω το πρόγραμμα του συνεδρίου;

Η έντυπη μορφή του προγράμματος θα διατίθεται κατά τις ημέρες του συνεδρίου. Η ηλεκτρονική έκδοση θα είναι διαθέσιμη στον ιστότοπο του συνεδρίου στη διεύθυνση: https://texnes-ellinikosxoleio.uoa.gr/storage/605/20selido-UOA-21x29cm-spreads.pdf

Ποιές είναι οι οδηγίες για την προφορική παρουσίαση;

Οι ομιλητές θα προσέρχονται στο αμφιθέατρο που έχει καθοριστεί στο πρόγραμμα πριν την έναρξη της συνεδρίας. Όσοι πρόκειται να χρησιμοποιήσουν ηλεκτρονικές παρουσιάσεις παρακαλούνται να ενημερώσουν τους υπευθύνους για το τί ακριβώς πρόκειται να χρειαστούν. Σχετικά με τη μεταφορά αρχείων και εικόνων στον υπολογιστή του αμφιθεάτρου προτείνεται η αποθήκευση σε δύο μέσα,  σε CD-ROM και σε USB flash για λόγους ασφαλείας.

Πόσο διαρκεί μία ομιλία συνέδρου;

Κάθε εισήγηση διαρκεί 15 λεπτά της ώρας. Στο τέλος κάθε συνεδρίας προβλέπεται συζήτηση επί των εισηγήσεων που προηγήθηκαν. Ο χρόνος θα τηρείται πολύ αυστηρά ώστε να μην ανατρέπεται το πρόγραμμα και στερείται χρόνος από τους επόμενους εισηγητές.

Εάν απουσιάσω μπορεί να διαβάσει την ανακοίνωσή μου ένας συνάδελφός μου;

Δεν προβλέπεται ανάγνωση ανακοινώσεων απόντων εισηγητών.

Για τακτική ενημέρωση και περαιτέρω πληροφορίες σχετικά με το Συνέδριο μπορείτε να επισκέπτεσθε την ιστοσελίδα: http://texnes-ellinikosxoleio.uoa.gr

Θα υπάρχει πρόσβαση στο διαδίκτυο;

Κατά τις ημέρες των εργασιών του συνεδρίου όλοι οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα ασύρματης πρόσβασης στο διαδίκτυο. Προϋπόθεση για την υπηρεσία αυτή είναι το laptop, PDA, κινητό κ.τ.λ να έχει την δυνατότητα ασύρματης σύνδεσης στο διαδίκτυο.

Η υπηρεσία ασύρματης πρόσβασης παρέχεται ως εξής, ανάλογα με  τις παρακάτω κατηγορίες:

Ειδικά για τους επισκέπτες ισχύουν τα εξής:

Όσοι από τους ακροατές του συνεδρίου δεν έχουν σύνδεση με το πανεπιστημιακό δίκτυο μπορούν να χρησιμοποιήσουν ως επισκέπτες το ασύρματο δίκτυο με έναν νέο λογαριασμό που δημιουργήθηκε ειδικά για το συνέδριο:

Τα στοιχεία του λογαριασμού είναι: Όνομα Χρήστη: texnes Κωδικός: 4246

Ο λογαριασμός σας θα παραμείνει ενεργός έως τις 13/10/2017 

Περισσότερες πληροφορίες: τηλ. 210 727 5606 ή επισκεφθείτε τη σχετική ιστοσελίδα τεχνικής υποστήριξης Wi fi στο ΕΚΠΑ.

Παρέχεται διατροφή ή διαμονή στους συνέδρους;

Δεν καλύπτονται έξοδα διαμονής. Ειδικά για τους συνέδρους έχουν εξασφαλιστεί ειδικές τιμές για διατροφή στο εστιατόριο της Φιλοσοφικής Σχολής με προεγγραφή.

Οι ανακοινώσεις των συνέδρων θα δημοσιευθούν;

 Οι σύνεδροι θα ειδοποιηθούν για τη δημοσίευση των ανακοινώσεων και τις σχετικές προδιαγραφές που απαιτούνται με το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο.