Εργαστήριο: βιωματικές δράσεις

Εμφάνιση
id 20
Τίτλος Κάν'το όπως στα τραγούδια των επιθεωρήσεων! Αλλάζουμε στίχους σε προϋπάρχοντα τραγούδια!
Ονοματεπώνυμο Ευγενία Καρούμπαλη
Συνεδρία Στιχουργική και μουσική εκπαίδευση [εργαστήριο] [ 15:30]
Αίθουσα 742
Ημερομηνία Saturday, 13 Oct 2018
Περίληψη

Καθώς η δημιουργία ενός αυθεντικού τραγουδιού απαιτεί εξειδικευμένες γνώσεις (αρμονίας, αντίστιξης κτλ) που η πλειονότητα των μαθητών/τριών που φοιτούν σε σχολεία γενικής παιδείας δεν κατέχουν, η αλλαγή των στίχων σε προϋπάρχουσα μελωδία είναι πολύ πιο εφικτή για μαθητές/τριες τόσο της πρωτοβάθμιας όσο και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Η αλλαγή των στίχων σε προϋπάρχουσα μελωδία είναι μία δραστηριότητα δημιουργικής γραφής, η οποία μπορεί να λάβει χώρα είτε στα πλαίσια μαθημάτων του αναλυτικού προγράμματος προκειμένου να επιτευχθούν στόχοι του εν λόγω αναλυτικού προγράμματος είτε στα πλαίσια προγραμμάτων σχολικών δραστηριοτήτων.

Στο παρόν εργαστήριο θα παρουσιαστεί δραστηριότητα αλλαγής στίχων σε προϋπάρχουσα μελωδία χρησιμοποιώντας ψηφιακές εφαρμογές και προγράμματα  τόσο για τη δημιουργία του νέου τραγουδιού, με τους αλλαγμένους στίχους, όσο και για την καταγραφή του.

Διάρκεια 90'
Τέχνη Μουσική
Βιογραφικό Σημείωμα

Η κ. Καρούμπαλη Ευγενία γεννήθηκε στην Αθήνα το 1974. Εργάζεται ως εκπαιδευτικός μουσικής στη δημόσια δευτεροβάθμια (και περιστασιακά στην πρωτοβάθμια) εκπαίδευση από το 1998. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος στις επιστήμες της Αγωγής (κατεύθυνση μουσική παιδαγωγική) (Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, 2015). Είναι απόφοιτος του Τμήματος Μουσικών Σπουδών (Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, 1998). Επίσης έχει σπουδάσει πιάνο (δίπλωμα πιάνου, τάξη Μαρίνας Λαμπρινούδη) και ανώτερα θεωρητικά (πτυχίο φούγκας & ενοργάνωσης πνευστών οργάνων, τάξη Νικηφόρου Νευράκη) στο Εθνικό Ωδείο στην Αθήνα.

 Έχει συμμετάσχει ως εισηγήτρια σε επιστημονικά συνέδρια τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα αφορούν τη μουσική παιδαγωγική στη γενική πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση, τις σχολικές γιορτές και τα προγράμματα σχολικών δραστηριοτήτων.