Εργαστήριο: βιωματικές δράσεις

Εμφάνιση
id 34
Τίτλος Δημιουργώ χορεύοντας
Ονοματεπώνυμο Κάτια Σαβράμη
Συνεδρία Χορός και δημιουργία [εργαστήριο] [ 09:30]
Αίθουσα 823
Ημερομηνία Saturday, 13 Oct 2018
Περίληψη

Στόχος του εργαστηρίου είναι να εισαγάγει τους συμμετέχοντες στη δημιουργική διδασκαλία του χορού, μέσω αυτοσχεδιασμού καθώς και να παρουσιάσει ενδεικτικά τη δομή ενός μαθήματος. Η σύνθεση υλικού που θα προκύψει μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε παράσταση.

Μέσω της βιωματικής διερεύνησης της κίνησης,με Χορολογικές μεθόδους,το εργαστήριο αξιοποιεί σύγχρονες θεωρίες της παιδαγωγικής του χορού, οι οποίες ανταποκρίνονται σε ατομικές διαφορές και ομαδικές ανάγκες στην τάξη. Συγκεκριμένα, οι συμμετέχοντες θα αντιληφθούν τη σημαντικότητα του σώματος, της κιναισθησίας, της ενσυναίσθησης και του χώρου, μέσω  δομημένων αυτοσχεδιασμών, από τον εκπαιδευτικό/εισηγήτρια. Παράλληλα, θα δοθούν πρακτικά παραδείγματα σύνθεσης χρησιμοποιώντας το σώμα, τον λόγο, τις αφηγηματικές τεχνικές και τη μουσική, συνδυαστικά. Ειδικότερα, οι συμμετέχοντες, χρησιμοποιώντας τα εργαλεία της δομής της ίδιας της κίνησης, όπως οι δράσεις, η δυναμική της κίνησης, οι σχέσεις και ο χώρος, θα καταλήξουν να συνθέσουν ντουέτα και ομαδικά σύνολα.

Βιογραφικό Σημείωμα

Η Κάτια Σαβράμη σπούδασε χορό στην «Ανώτερη Επαγγελματική Σχολή Χορού: Ραλλού Μάνου». Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού (Master of Arts) και διδακτορικού τίτλου (Ph.D.) από το City University του Λονδίνου (Laban Centre), όπου ειδικεύτηκε στις χορολογικές σπουδές, στη χορογραφία και στην παιδαγωγική του χορού. Δίδαξε επί σειρά ετών χορολογία, στην επαγγελματική σχολή της Ραλλούς Μάνου, στη Λυρική Σκηνή και στην Κρατική Σχολή Ορχηστικής Τέχνης. Σήμερα είναι Επίκουρος καθηγήτρια, στο Τμήμα Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πατρών. Συγγραφέας και κριτικός αναγνώστης στο Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο, έχει δημοσιεύσει  βιβλία για τον χορό στην Ελλάδα (Σειρά Τέχνες, εκδ. DIAN) και το εξωτερικό. Άρθρα της έχουν δημοσιευθεί σε ελληνικά και ξένα επιστημονικά περιοδικά (http://upatras.academia.edu/KatiaSavrami ).Είναι tutor του Imperial Society of Teachers of Dancing. Επίσης είναι μέλος της Διεθνούς Συντακτικής Επιτροπής του ερευνητικού περιοδικού για το χορό: Research in Dance Education, UK και υπεύθυνη σύνταξης του διεθνούς περιοδικού για τον χορό www.chorosjournal.com . Έχει διατελέσει μέλος της επιτροπής για την εκπαίδευση του Υπουργείου Πολιτισμού επί σειρά ετών και αντιπρόεδρος στο Ελληνικό Κέντρο του Διεθνούς Ινστιτούτου Θεάτρου. Επίσης ήταν ειδική γραμματέας στο Διοικητικό Συμβούλιο Υποτρόφων του Κοινωφελούς Ιδρύματος Αλέξανδρος Σ. Ωνάσης έως τον Ιούνιο του 2009 και μέλος της επιτροπής αξιολόγησης του Ιδρύματος για την χορήγηση υποτροφιών για τον  χορό  έως το 2014.

Διάρκεια 90'
Τέχνη Χορός