Εργαστήριο: καλές πρακτικές

Διαθεσιμότητα: απομένουν λίγες θέσεις

Εμφάνιση
id 120
Τίτλος Προβολή ταινίας μικρού μήκους με τον τίτλο «Μήδεια»
Ονοματεπώνυμο Σοφία Κουτσάκη
Συνεδρία Κινηματογράφος και Μαύρο Θέατρο στην Εκπαίδευση [εργαστήρια] [ 09:30]
Αίθουσα 812
Ημερομηνία Saturday, 13 Oct 2018
Περίληψη

Πριν την προβολή της ταινίας θα γίνει μια   σύντομη περιγραφή του σκεπτικού και  της διαδικασίας  που οδήγησε στην δημιουργία  της.

Προβολή της ταινίας «Μήδεια» διάρκεια περίπου 15’

Ανοιχτή Συζήτηση /Εργαστήριο  περίπου 15’:

  • Συζήτηση  με τους συμμετέχοντες στο εργαστήριο σχετικά με την ταινία, τους χαρακτήρες η δράση κτλ.
  • Διευκρινήσεις για το τεχνικό μέρος της ταινίας  
  • Οι δυσκολίες που έπρεπε να να αντιμετωπιστούν  για την υλοποίηση μιας τέτοιας δράσης στο δημόσιο σχολείο μέσω ενός μονόωρου μαθήματος
  • Βιωματική άσκηση :  Ο δρόμος  της συνείδησης. Το τραγικό δίλημμα του Ήρωα και οι φωνές  της συνείδησης του. Συμμετέχουν όσοι το επιθυμούν.

Οι συμμετέχοντες δημιουργούν έναν διάδρομο ενώνοντας τα χέρια τους σαν αψίδα από τον οποίο περνάει ένας- ένας   σαν να ήταν εκείνοι ο τραγικός ήρωας ο οποίος βρίσκεται μπροστά σ’ ένα δίλημμα. Στη διαδρομή αυτή ακούει διάφορες ψιθυριστές φωνές που του υπαγορεύουν τι να κάνει. Όταν βγει από το τούνελ θα πρέπει να μας μιλήσει για την εμπειρία του και πως ο επηρεάστηκε η κρίση του.

Βιογραφικό Σημείωμα

Η Σοφία Κουτσάκη γεννήθηκε στη Ρόδο. Είναι απόφοιτος του τμήματος θεατρικών Σπουδών Αθηνών (ΕΚΠΑ) και του τμήματος Μουσικού θεάτρου της Βασιλικής Ακαδημίας Μουσικής του  Λονδίνου (R.A.M.)  Επί του παρόντος είναι μεταπτυχιακή  φοιτήρια σε επίπεδο διπλωματικής στο  μεταπτυχιακό πρόγραμμα “Το Θέατρο  ως κοινωνικός και πολιτικός  θεσμός κατά την Αρχαιότητα στη Μεσόγειο” του τμήματος Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου . Επαγγελματικά έχει  εργαστεί ως ηθοποιός και τραγουδίστρια στο εξωτερικό και στην Ελλάδα. Έχει συνεργαστεί με μουσικούς διεθνούς φήμης όπως ο Ravi Shankar και Michael Kamen. Από το 2012 ζει και εργάζεται στη Ρόδο ως καθηγήτρια θεατρικής αγωγής στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση ενώ εξακολουθεί να συμμετέχει στα καλλιτεχνικά και πολιτιστικά δρώμενα του τόπου της.

Διάρκεια 45'
Τέχνη Θέατρο Κινηματογράφος