Εργαστήριο: καλές πρακτικές

Εμφάνιση
id 169
Τίτλος Διερευνητική δραματοποίηση: θεμελιώνοντας μια σχέση με την κλασική δραματουργία στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση
Ονοματεπώνυμο Αγγελική Ζάχου
Συνεδρία Η κλασική δραματουργία στο σχολείο 1 [εργαστήρια] [ 09:30]
Αίθουσα 628
Ημερομηνία Friday, 12 Oct 2018
Περίληψη

Στην εισήγηση θα παρουσιαστούν θεατρο-παιδαγωγικές πρακτικές που χρησιμοποιήθηκαν στο πλαίσιο του μαθήματος της Θεατρικής Αγωγής σε μαθητές της Δ΄ τάξης δημοτικού σχολείου. Με αφορμή τον σχολιασμό οπτικοακουστικού υλικού από παραστασιακά δρώμενα εμπνευσμένα από το μυθιστόρημα της Μαρίας Παπαγιάννη «Μια περιπέτεια για τον Ρωμαίο» θα αναλυθούν τρόποι, με τους οποίους μπορούν οι μαθητές μέσω της θεατρικής αγωγής να έλθουν σε επαφή τόσο με την παιδική λογοτεχνία όσο και με τα μεγάλα και «δυσπρόσιτα» κλασικά κείμενα.

Διάρκεια 45'
Τέχνη Θέατρο
Βιογραφικό Σημείωμα

Η Αγγελική A. Ζάχου σπούδασε μουσική (πτυχιούχος πιάνου, Ωδείο Φ. Νάκας, επαγγελμ. Σχoλή Ρ. Ράιας) και θεατρολογία στο τμήμα Θεατρικών Σπουδών της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, όπου και απέκτησε τον τίτλο της διδάκτορος  (2010) με την εργασία της πάνω στο θέμα « Το πρόβλημα της μουσικής στις σύγχρονες παραστάσεις αρχαίας ελληνικής Τραγωδίας». Έχει συμμετάσχει σε αρκετά συνέδρια με εισηγήσεις σχετικά με το θέμα αυτό. Κατά το ακαδημαϊκό έτος 2017-8 δίδαξε στο τμήμα θεατρικών σπουδών ΕΚΠΑ το μάθημα «Μουσική για το Θέατρο» ως ακαδημαϊκή Υπότροφος.

             Έχει συμβάλει στις εργασίες του Ευρωπαϊκού Δικτύου Έρευνας και Τεκμηρίωσης παραστάσεων αρχαίου δράματος, σε πρόγραμμα ψηφιοποίησης παραστάσεων αρχαίου δράματος του Μουσείου Μπενάκη, καθώς και του Πανεπιστημίου Αθηνών με αντικείμενο την τεκμηρίωση παραστάσεων αρχαίου δράματος. Aπό το 2008 εργάζεται ως καθηγήτρια θεατρικής αγωγής στα Αρσάκεια-Τοσίτσεια Σχολεία Εκάλης.