Εισήγηση

Εμφάνιση
id 128
Τίτλος Τεκμηρίωση και ανατροφοδότηση, μια προσπάθεια για νέα προσέγγιση των εργαλείων του εκπαιδευτικού καλλιτεχνικών μαθημάτων
Ονοματεπώνυμο Άννα Τσίχλη Μπουασσοννά
Συνεδρία ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΤΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ: ΕΡΓΑΛΕΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ [ 12:00]
Αίθουσα 312
Ημερομηνία Saturday, 13 Oct 2018
Περίληψη

Η τεκμηρίωση (documentation) και η ανατροφοδότηση (feedback) χρησιμοποιούνται συχνά πλέον στο πλαίσιο της καλλιτεχνικής δημιουργίας και της διδασκαλίας των καλλιτεχνικών μαθημάτων. Στην εισήγηση αυτή θα παρουσιαστούν τρόποι και πρακτικές που θα ενισχύσουν την χρήση της τεκμηρίωσης και της ανατροφοδότησης ως δημιουργικά εργαλεία του εκπαιδευτικού και των μαθητών.

Διάρκεια 20'
Τέχνη Θέατρο
Βιογραφικό Σημείωμα

Η Άννα Τσίχλη Μπουασσοννά είναι κάτοχος πτυχίου του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών και μεταπτυχιακού τίτλου στις Παραστασιακές Σπουδές του The Royal Central School of Speech and Drama (Υποτροφία Στάη). Εκπόνησε διδακτορική διατριβή στο Πάντειο Πανεπιστήμιο (Υποτροφία Έρευνας Ηράκλειτος). Το ακαδημαϊκό έτος 2017-18 παρακολούθησε το πρόγραμμα CAS Παραστασιακές Τέχνες στο Ινστιτούτο Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου της Βέρνης.

Από το 2005 διδάσκει σε προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο στο Τμήμα Θεατρικών Σπουδών, Σχολή Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου με γνωστικό αντικείμενο: «Σκηνοθεσία και Θεατρική Πρακτική». Δίδαξε επίσης στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα Θεατρικών Σπουδών του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου και στο The Royal Central School of Speech and Drama, σε δραματικές σχολές, σε κέντρα θεραπείας και απεξάρτησης, σε σχολεία και σε θεατρικά εργαστήρια στην Ελλάδα, στην Κύπρο, στην Δανία, στην Ελβετία και στην Αγγλία.

Συμμετείχε σε φεστιβάλ, σε συνέδρια και σε ευρωπαϊκά ερευνητικά και εργαστηριακά προγράμματα, σε επιτροπές αξιολόγησης στην Ελλάδα και το εξωτερικό και διαθέτει δημοσιεύσεις σε επιστημονικά περιοδικά, συλλογικούς τόμους, πρακτικά συνεδρίων. Επινόησε και σκηνοθέτησε θεατρικές παραστάσεις, performances, video art, events και happenings. Ως δραματολόγος και σκηνοθέτις έχει συνεργαστεί με πολλές ομάδες χορού και σωματικού θεάτρου.