Εισήγηση

Εμφάνιση
id 330
Τίτλος "Fäk the art"
Ονοματεπώνυμο Κωνσταντίνος Δροσουλάκης
Συνεδρία Η ΜΟΥΣΙΚΗ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ [ 11:30]
Αίθουσα 204
Ημερομηνία Thursday, 11 Oct 2018
Περίληψη

Το «ευτυχές» έτος 1988, υλοποιείται μια ουτοπική και ταυτόχρονα πρωτοπόρα ιδέα για τα εκπαιδευτικά πράγματα στη χώρα μας: ιδρύεται το πρώτο Μουσικό Γυμνάσιο συνοδευόμενο από ιδρυτικό νόμο και πολλά οράματα!

Σήμερα, το έτος 2018, γιορτάζοντας «ιωβηλαίο» της 30ετίας, ένα ΦΕΚ ρουτίνας, έρχεται με αριστοτεχνικά δεξιοτεχνικό και μοναδικό τρόπο ως προς τη σύνταξη και το περιεχόμενο, να κορυφώσει ένα παράλληλο έργο που ξεκίνησε πριν δεκαετίες: την «υπηρεσιακή ανοησία» με αποτέλεσμα τη σύνθλιψη του οράματος.

Στην παρούσα εργασία παρουσιάζεται και αναλύεται το τελευταίο ΦΕΚ περί λειτουργίας των Μουσικών Γυμνασίων και Λυκείων, φωτίζοντας και σχολιάζοντας αφενός την συντακτική ακαταλληλότητα των κειμένων, αφετέρου την αδυναμία στην ανάγνωση και επισήμανση των προβλημάτων αυτών που «επιλέγονται» να το πράξουν, καθώς και την προβληματική έως ανύπαρκτη επικοινωνία ανάμεσα στις  εμπλεκόμενες δομές.

Το αποτέλεσμα όλης αυτής της αταξίας οδηγεί τελικά σε αποδόμηση των σχολικών μονάδων και σε κάθε περίπτωση στην «δίχως όραμα» απομάκρυνση από το αρχικό όραμα.

Διάρκεια 20'
Τέχνη Μουσική
Βιογραφικό Σημείωμα

O Κωνσταντίνος Δροσουλάκης γεννήθηκε στο Ηράκλειο της Κρήτης και κατέχει την έδρα του Σχολικού Συμβούλου Μουσικών της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Κρήτης.

Σπούδασε σε ανώτατα ιδρύματα στην Ελλάδα την Ουγγαρία και την Γαλλία Μουσική, Μουσική Παιδαγωγική, Εφαρμοσμένες Τέχνες και Πολιτιστικό management.

Σαν σολίστ, διευθυντής ή μέλος μουσικών συνόλων έχει πραγματοποιήσει πάνω από 450 εμφανίσεις στη Γερμανία, την Αγγλία, τη Γαλλία, την Ισπανία, την Πορτογαλία την Ουγγαρία, την Κύπρο και  την Ελλάδα.

Παράλληλα με τη μουσική δραστηριότητα και τη μουσικοπαιδαγωγική και διδακτική του δράση, για περισσότερο από δυόμιση δεκαετίες υπηρέτησε την ελληνική διαφήμιση από θέσεις Αrt & Creative Director, ιδιαίτερα στην κατεύθυνση της πολιτιστικής διαφήμισης.

Τρείς μονογραφές, πολυάριθμες εισηγήσεις σε διεθνή επιστημονικά συνέδρια, δύο μουσικές για θεατρικά έργα, μερικά παιδικά τραγούδια και μια καντάτα συμπληρώνουν συγγραφικά, επιστημονικά, ερευνητικά και συνθετικά το ανήσυχο προφίλ του.

Για το έργο του έχει βραβευθεί/τιμηθεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Den Haag 1990), το υπουργείο Τουρισμού (Αθήνα 1991), το Υπουργείο Πολιτισμού (Αθήνα 2009), το Υπουργείο Παιδείας (Αθήνα 2010) και, στο κατώφλι της λήξης του θεσμού των Σχολικών Συμβούλων, με το Silver Education Leaders Award 2018.