Εργαστήριο: καλές πρακτικές

Εμφάνιση
id 220
Τίτλος Οι μαθητές διδάσκουν Λογοτεχνία αξιοποιώντας την Τέχνη και δημιουργώντας Τέχνη
Ονοματεπώνυμο Βασιλική Βαρτζιώτη, Σταύρος Μουστόγιαννης
Συνεδρία Πειραματικές διδασκαλίες τέχνης στην Ειδική και την Γενική Αγωγή [ 16:00]
Αίθουσα 741
Ημερομηνία Thursday, 11 Oct 2018
Περίληψη

Σκοπός του εργαστηρίου μας είναι η αισθητική απόλαυση και η καλλιτεχνική έκφραση των συμμετεχόντων, η αξιοποίηση των γνώσεών τους σχετικά με τη δραματική τέχνη, η βιωματική μάθηση μέσω θεατρικών τεχνικών των βιογραφικών στοιχείων, του τρόπου γραφής και των  κοινωνικών θεμάτων που πραγματεύεται ο Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης.

Στο εργαστήρι έχοντας ως αφόρμηση δραματοποιήσεις  των διηγημάτων ¨Το μυρολόγι της φώκιας¨ και ¨Αμαρτίας φάντασμα¨, θα επιχειρήσουμε να μελετήσουμε και αναπαραστήσουμε το διήγημα ¨Πατέρα στο σπίτι¨.

Βιογραφικό Σημείωμα

Είμαι απόφοιτος της κλασικής κατεύθυνσης του Τμήματος Φιλολογίας του ΕΚΠΑ και κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος της κατεύθυνσης Διοίκηση και Διαχείριση Εκπαιδευτικών Μονάδων του Τμήματος Εκπαίδευση και Πολιτισμός του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου. Εργάζομαι στη Δευτεροβάθμια Δημόσια Εκπαίδευση από το 2005. Ανήκω στη ΔΔΕ Δυτικής Αττικής και φέτος υπηρετώ με απόσπαση στο ΓΕΛ Τροπαίων Αρκαδίας.

Σταύρος Μουστογιάννης

Φοιτώ στη Β΄ Λυκείου του ΓΕΛ Τροπαίων στην Ομάδα Προσανατολισμού των Ανθρωπιστικών Σπουδών. Έχω βραβευθεί με το πρώτο βραβείο σε Έκθεση φωτογραφίας στο πλαίσιο εργασιών του Γυμνασίου Τροπαίων της Περιβαλλοντολογικής Εβδομάδας 2015 με τον τίτλο: «Το φυσικό περιβάλλον της περιοχής μου το φθινόπωρο». Το 2017 η Βουλή των Εφήβων με επαίνεσε σε σχετικό διαγωνισμό για τη δημιουργία βίντεο και αφίσας.

Διάρκεια 45'
Τέχνη Θέατρο Κινηματογράφος